Bộ đề thi giữa HK2 môn tiếng Anh lớp 9 có đáp án

Bộ đề thi giữa học kỳ 2 môn tiếng Anh lớp 9 có đáp án giúp học sinh lớp 9 ôn tập chuẩn bị kiểm tra giữa HK2 môn tiếng Anh.

Nội dung đề kiểm tra giữa kỳ 2 môn tiếng Anh 9.

Đề thi giữa HK2 môn tiếng Anh 9 có đáp án – Số 1

A. PHONETICS

Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. (1.0pt)

1. A. used B. arrived C. closed D. liked
2. A. internet B. invent C. bucket D. spend
3. A. watch B. chemistry C. latch D. check
4. A. teach B. jeans C. clean D. instead
5. A. rice B. pipe C. fill D. appliance

B. GRAMMAR – VOCABULARY – LANGUAGE FUNCTIONS

I. Choose the word or phrase marked A, B, C or D that best fits the blank space in each sentence. (2.5pts)

1. I suggest _____________ off the lights before going out.

A. turn

B. to turn

C. turning

D. turned

2. I lost my pen. I have looked __________ it for all the morning.

A. after

B. for

C. up

D. at

3. She was lazy, _________ she didn’t pass the exam.

A. but

B. since

C. however

D. so

4. You often waste garbage around the school yard, _________?

A. aren’t you

B. you aren’t

C. do you

D. don’t you

5. She felt very __________ because of her good result.

A. happy

B. happiness

C. happily

D. unhappy

6. ____________ she often tells lies, many people believe her.

A. Therefore

B. Because

C. Although

D. However

7. I bought a picture _____________ was very valuable.

A. which

B. when

C. who

D. where

8. She sings and dances ______________.

A. beauty

B. beautiful

C. beautifully

D. beautify

9. If we go on littering, the environment will be seriously ___________.

A. pollute

B. polluted

C. pollution

D. pollutants

10. I suggest we ________ energy-saving bulbs instead of ordinary 100-watt bulbs.

A. to use

B. used

C. using

D. should use

II. Reorder the sentences to make a meaningful dialogue (1.0pt)

1. Just in case the market will be closed and no food will be available.

2. And I think we should buy some canned food, too.

3. Yes, I agree with you. Because there may be a power cut.

4. I think we should buy some matches and candles before a typhoon.

5. What for?

C. READING

Read the passage, then answer the questions below (2.5pts)

Are you looking for a cheap, clean, effective source of power that doesn’t cause pollution or waste natural resources? Look no further than solar energy from the Sun.

At present, most of our electricity comes from the use of coal and gas, oid or nuclear power. This power could be provided by the Sun. One percent of the solar energy that reaches the Earth is enough to provide power for the total population.

Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed on the roofs of a house and the Sun’s energy is used to heat water. The energy can be stored for a number of days, so on cloudy days you can use solar energy, too.

Sweden has an advanced solar energy program. There, all buildings will be heated by solar energy and cars will use solar power instead of gas by the year 2015.

Questions:

1. Is solar energy an efficient source of power?

2. Where are the solar panels placed?

3. How long can the solar energy be stored?

4. When will cars use solar power instead of gas in Sweden?

5. Is the solar energy used in Vietnam now?

D. WRITING

Use the words or phrases given below to complete a passage about how necessary to celebrate a day for parents. An example (0) is done for you. (3.0 pts)

0. It/ necessary/ have/ celebrate/ our parents.

=> It is necessary to have to celebrate for our parents.

1. Children/ have/ special day to express/ feelings, memories and love/ their parents.

2. We have/ opportunity/ enhance the family traditions/ get together.

3. Sunday/ a day off/ so everybody/ free from work and study.

4. Children/ give their parents/ flowers/ send cards/ make/ special cakes they like.

5. I believe/ idea/ be supported/ and/ it/ be celebrated nationwide.

ĐÁP ÁN

Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. D; 2. C; 3. B; 4. D; 5. C

Choose the word or phrase marked A, B, C or D that best fits the blank space in each sentence. (2.5pts)

1. C; 2. B; 3. D; 4. D; 5. A; 6. C; 7. A; 8. C; 9. B; 10. D

Put the sentences in the dialogue in the correct order. (1.0pt)

4 – 3 – 2 – 5 – 1

Read the passage, then answer the questions below. (2.0pts)

1. Yes. It is.

2. They/ Solar panels are placed on the roofs of a house.

3. It/ The solar energy can be stored for a number of days.

4. Cars will use solar power instead of gas in Sweden by the year 2015.

OR: In Sweden, cars will use solar power instead of gas by the year 2015.

5. Yes, it is.

Use the words or phrases given below to complete a passage about how necessary to celebrate a day for parents. (3.0pts)

1 – Children should have a special day to express their feelings, memories and love for their parents.

2 – We will have an opportunity to enhance the family traditions and (to) get together.

Đọc thêm  Tổng hợp một số đề thi giữa HK2 môn Toán 9 tại Hà Nội

3 – Sunday is a day off, so everybody is free from work and study.

4 – Children should/can give their parents flowers, send cards and/or make special cakes (that) they like.

5 – I believe my idea will be supported and it will be celebrated nationwide.

Đề thi giữa HK2 môn tiếng Anh 9 có đáp án – Số 2

I. Choose the word whose the underlined part is pronounced differently from the other three.

1. A. flow B. row C. know D. now

2. A. fly B. hobby C. energy D. ordinary

3. A. dump B. bulb C. nuclear D. plumber

4. A scheme B. mechanic C. machine D. chemistry

5. A. tower B. slow C. flower D. down

II. Choose the best option (2,0p)

1. Computer is one of the most important …….of 20th century.

A.inventions

B. invent

C. inventor

D. inventing

2. My brother likes ……soccer than me.

A. to play

B. playing

C. played

D.plays

3. If the weather is good tomorrow, we……..there.

A. go

B. to go

C. will go

D. goes

4. He suggested…….money for the poor in the school.

A. to save

B. saving

C. saved

D. save

5. Can you…the lights? It’s too dark to see anything here.

A. turn on

B. turn off

C. turn in

D. turn down

6. I am disappointed ……. people have spoiled this area.

A. that

B. when

C. if

D. with

7. In order to save electricity, an ordinary 100-watt light bulb can be replaced by …………..

A. an energy –saving bulb

B. an energy – save bulb

C. a saving energy bulb

D. A save- energy bulb

8. People nowadays are interested ……….. saving money and natural resourses.

A. on

B. in

C. with

D. to

C. READING

Read the following passage and answer the questions below (2.5 pts)

Everyone wants to reduce pollution. But the pollution problem is as complicated as it is serious. It is complicated because much pollution is caused by things that benefit people. For example, exhaust from automobile provides transportation to millions of people. Factories discharge much of the material that pollutes the air and water, but factories give employment to a large number of people.

1) True (T) or false (F) statements (1,0 pt)

………..1. Most people want to reduce pollution.

………..2. Pollution problem is complicated and serious.

………..3. Pollution is brought about by things that benefit people.

………..4. Exhaust from automobile doesn’t cause large percentage of air pollution.

2) Answer the questions: (1,5pt)

1. What does everyone want to reduce?

………………………………………………………………………

2. Why is the pollution problem complicated?

………………………………………………………………………….

3. Do you want to reduce pollution? How come?

………………………………………………………………………..

D- WRITING

I. Rewrite the sentences with the words given keep the same meaning. (1,5 pts)

1. Let’s put garbage bins around the schoolyard.

I suggest…………………………………………………………………..

2. They will build a new mall here.

A new mall ………………………………………………………………..

3. The festival is called Easter. It is in the late March or early April.

The festival which…………………………………………………………

II. Write sentences using words or phrasers provided (1,0 p)

1. I/ think/ it/ neccessary/celebrate/ Mother’s Day/Vietnam.

……………………………………………………………………………..

2. I/ suggest/ go/ on/ picnic/ countryside.

……………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

Choose the word that has the underlinedpart pronounced differently.

1. C; 2. A; 3. C; 4. C; 5. B;

Choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence

1. A; 2. B; 3. C; 4. B; 5. A; 6. A; 7. A; 8. B;

True or False statement

1. F; 2. T; 3. T; 4. F;

Read the passage carefully then answer the questions below.

1. Everyone wants to reduce pollution.

2. Because much pollution is caused by things benefit people.

3. Ss’ answer

Rewrite each sentence below so that it has the same meaning

1. I suggest putting garbage bins around the school year.

2. A new mall will be built here.

3. The festival which is in the late March or early April called Easter.

II. Write sentences using words or phrases provided

1. I think it is necessary to celebrate Mother’s Day in Vietnam.

2. I suggest going on a picnic in the countryside.

Đề thi giữa HK2 môn tiếng Anh 9 có đáp án – Số 3

I. Chọn từ có cách phát âm khác với những từ còn lại (1.0 điểm)

1. A. earthquake B. blanket C. sticky D. know

2. A. worked B. watched C. cleaned D. helped

3. A. looks B. cats C. roofs D. opens

4. A. eleven B. employ C. get D. complete

5. A. plumber B. brother C. September D. bill

II. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc (2.0 điểm)

1. She has a lot of novels (write)………………………………in English.

2. It is hot today and we wish we (be)……………… …….in the swimming pool.

3. That bridge (build) …………………………in 2011.

4. If we protect our environment, we (have)………………..an ideal place to live.

5. He (learn)………………………..English since he was ten years old.

6. I don’t want (talk)………………………….back by anyone.

III. Viết lại câu sao cho nghĩa không đổi (2.0 điểm)

1. The teacher can’t come to class today. He teaches us math.

→ The teacher who …………………………………………………………………………………………

2. It rained heavily but she managed to come to class on time.

→ Although ………………………………………………………………………………………………..

3. I don’t have free time to go out with my friends.

→ I wish ………………………………………………………………………………………………..

4. The examiner asked Lan: “Do you spend much time on your English?”

→ The examiner asked Lan……………………………………………………………………………………

5. The students said that Lan was the best at math in her school.

→ Lan……………………………………………………………………………………………………………

IV. Mỗi câu có một lỗi sai. Gạch chân từ sai và viết từ đúng vào cuối câu (1.5 điểm)

1. Do you know the girl whom helped you yesterday ? => …………………..

2. Would you like to attend a college or an university ? => …………………..

3. You have never gone abroad , haven’t you ? => …………………..

4. The science have warned the local people of the natural disasters. => ………

5. We have worked in this city since 4 years. => ………………..

6. She suggested go to work by bike. => ………………..

VI. Đọc kỹ đoạn văn và trả lời các câu hỏi sau. (2 điểm)

Thomas A. Edison was born in Milan, Ohio, on February 11th, 1847. His family moved to Port Huron, Michigan, when he was seven years old. Surprisingly, he attended school for only two months. His mother, a former teacher, taught him a few things, but Thomas was mostly self-educated. His natural curiosity led him to start experimenting at a young age.

Đọc thêm  Bộ đề thi giữa học kì 2 môn Toán lớp 4

Thomas Alve Edison lit up the world with his invention of the electric light. Although the electric light seems to be the most useful, it was not his only invention. He also invented the record player, the motion picture camera, and over 1,200 other things. About every two weeks he created something new.

He worked 16 out of every 24 hours. Sometimes he worked so intensely that his wife had reminded him to sleep and eat.

Thomas Edison died at the age of 84 on October 18th , 1931, at his estate in West Orange, New Jersey. He left numerous inventions that improved the quality of life all over the world.

1. When and where was Edison born?

=>…………………………………………………………………………………..

2. How did Thomas Edison light up the world?

=>………………………………………………………………………………….

3. How often did Edison create something new?

=>……………………………………………………………………………………..

4. How old was Edison when he died?

=>……………………………………………………………………………………

VI. Sử dụng những từ đã cho để điền vào chỗ trống trong câu. (1.5 điểm)

throughout; housework; majority; celebrate; from; greeting

In the USA, people (1)…………………Mother’s day and Father’s day. Mother’s day is celebrated on the second Sunday in May. On this occasion, mother usually receives (2)………………cards and gifts from her husband and children. The best gifts of all American Moms are a day of leisure. The (3)… ……………of American mothers have outside jobs as well as (4)……………….., so their working days are often very hard. Flower is an important part of Mother’s day. Mothers are often given a plant for the occasion, particularly if they are elderly.

Father’s day is celebrated (5)…………….the USA and Canada on the third Sunday in June. The holiday customs are similar to Mother’s day. Dad also receives greeting cards and gifts (6)…………. his family and enjoys a day of leisure.

ĐÁP ÁN

I. Chọn từ có cách phát âm khác với những từ còn lại (1.0 điểm)

1 – D; 2 – C; 3 – D; 4 – D; 5 – A;

II. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc (2.0 điểm)

1. She has a lot of novels (write)……………..written……………….in English.

2. It is hot today and we wish we (be)…………..were…. …….in the swimming pool.

3. That bridge (build) …………….was built…………..in 2011.

4. If we protect our environment, we (have)…………will have…….an ideal place to live.

5. He (learn)……….has learned……………….English since he was ten years old.

6. I don’t want (talk)………….to talk………………back by anyone.

III. Viết lại câu sao cho nghĩa không đổi (2.0 điểm)

1 – The teacher who teaches us math, can’t come to class today.

2 – Although it rained heavily, she managed to come to class on time.

3 – I wish I had free time to go out with my friends.

4 – The examiner asked Lan if/ whether she spent much time on her English.

5 – Lan was said to be the best at math in her school.

IV. Mỗi câu có một lỗi sai. Gạch chân từ sai và viết từ đúng vào cuối câu (1.5 điểm)

1 – who thành who/ that; 2 – an thành a; 3 – haven’t thành have;

4 – science thành scientists; 5 – since thành for; 6 – go thành going;

VI. Đọc kỹ đoạn văn và trả lời các câu hỏi sau. (2 điểm)

1 – He was born in Milan, Ohio, on February 11th, 1847.

2 – He lit up the world with his invention of the electric light.

3 – About every two weeks he created something new.

4 – He was 84 years old when he died.

Hướng dẫn dịch

Thomas A. Edison sinh ra ở Milan, Ohio, vào ngày 11 tháng 2 năm 1847. Gia đình ông chuyển đến Port Huron, Michigan, khi ông được bảy tuổi. Điều đáng ngạc nhiên là ông chỉ đi học được hai tháng. Mẹ ông, một cựu giáo viên, đã dạy ông một số điều, nhưng Thomas chủ yếu là tự học. Sự tò mò bẩm sinh đã khiến ông bắt đầu thử nghiệm khi còn nhỏ.

Thomas Alve Edison đã thắp sáng thế giới với phát minh ra đèn điện. Mặc dù đèn điện có vẻ là hữu ích nhất, nhưng nó không phải là phát minh duy nhất của ông. Ông cũng phát minh ra máy ghi âm, máy ảnh chuyển động và hơn 1.200 thứ khác. Khoảng hai tuần một lần, ông ấy tạo ra một cái gì đó mới.

Ông ấy đã làm việc 16 trên 24 giờ. Đôi khi ông làm việc căng thẳng đến mức vợ ông phải nhắc nhở ông ăn ngủ.

Thomas Edison qua đời ở tuổi 84 vào ngày 18 tháng 10 năm 1931, tại khu đất của ông ở West Orange, New Jersey. Ông đã để lại rất nhiều phát minh giúp cải thiện chất lượng cuộc sống trên toàn thế giới.

VI. Sử dụng những từ đã cho để điền vào chỗ trống trong câu. (1.5 điểm)

1 – celebrate; 2 – greeting; 3 – majority; 4 – housework; 5 – throughout; 6 – from;

Đề thi giữa HK2 môn tiếng Anh 9 có đáp án – Số 4

Choose the words which has the underlined part pronounce differently

1. A. Accent B. Factor C. Anniversary D. Variety
2. A. global B. Operate C. Erode D. Openness
3. A. stimulate B. Puree C. Confusion D. Rusty
4. A. bilingual B. Imitate C. Simplify D. Whisk

Choose the best answer to complete these following sentences.

1. They _____________ angry if you didn’t visit them.

A. would be

B. should be

C. would

D. should

2. What would you do if you _____________ a million dollars?

A. win

B. won

C. had won

D. will win

3. What will happen if the air _____________?

A. was polluted

B. be polluted

C. is polluted

D. has polluted

4. He wouldn’t have had an accident if he _____________ more carefully.

A. drives

B. drove

C. had driven

D. was driving

5. If you _____________ better last night, you wouldn’t have been so tired.

A. sleep

B. had slept

C. was sleeping

D. slept

6. If I had noticed him, I _____________ hello to him .

A. say

B. said

C. would say

Đọc thêm  Cách so sánh lũy thừa với số mũ tự nhiên

D. would have said

7. If he _____________ with us now, he _____________the beauty of the nature of the National Park

A. is / can enjoy

B. was/ will enjoy

C. had/would enjoyed

D. were/ could enjoy

8. Would you mind if I _____________ in the room?

A. smoke

B. smoked

C. would smoke

D. had smoked

9. You can’t get higher result _____________ .

A. if you work hard

B. unless you work harder

C. if you worker harder

D. unless you will not work harder

10. Can you imagine what____________ if everyone ____________.

A. will happen / can fly

B. would happen / could fly

C. had happen / could have flown

D. happened / will have flown

Give the correct form of the verbs in the brackets.

1. If people really cared about the environment, they ( not dump ) ____________ waste into the lake.

2.If there was no fresh water in the world, what (happen) ________________.

3. If I _____ (know) his telephone number, I’d give it to you.

4. If he worked more slowly, he _____ (not make) so many mistakes.

Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first one.

1. We can’t offer you the job because you can’t speak English.

If you could speak…………………………………………………………………………………………………….

2. My friend plays the guitar. He has just released a CD.

-> ………………………………………………………………………………………………………………………

3. Parts of the palace are open to the public. It is where the queen lives.

-> ………………………………………………………………………………………………………………………..

4. English has borrowed many words. They come from other languages.

-> ………………………………………………………………………………………………………………………………

Read the paragraphs below and give the answer True/false

Japanese people are famous for their well-balanced and healthy diet. That is the main reason for their longevity.

A. Typically, a Japanese meal consists of rice, miso soup, the main dish(es) and pickles. Rice is the staple and plays a central part in people’s eating habits. Japanese rice is sticky and nutritious, so when combined with the main dishes and the soup, they make a complete meal. The portions of each dish are individually served.

B.The most important characteristic of their eating habits is they like raw food and do not use sauces with a strong favour. Two typical examples are sashimi and sushi. The Japanese make sashimi simply by cutting fresh fish. Then they serve it with a dipping sauce made from soy sauce and spicy Japanese horseradish (wasabi). Sushi is similar. The cooked, vinegared rice can be combined with raw fish, prawn, avocado, cucumber or egg. Sushi is usually served with soy sauce and pickled ginger.

C. It is said that the Japanese eat with their eyes. Therefore, the arrangement of dishes is another significant feature of their eating habits. If you join a Japanese meal, you may be excited to see how the colourful dishes are arranged according to a traditional pattern. In addition, there are plates and bowls of different sizes and designs. They are carefully presented to match the food they carry.

1. A Japanese meal consists of rice, vegetable soup, the main dishes and soy sauce. …………..

2. Rice is the staple and plays a central part in people’s eating habits………………….

3. Japanese people like fresh food and do not use sauces with a strong flavour…………..

4. The two typical examples are sashimi and sushi. …………………….

5. The Japanese make sashimi simply by cutting fresh fish and then they serve it with fish sauce……….

ĐÁP ÁN

Choose the words which has the underlined part pronounce differently

1 – D; 2 – B; 3 – D; 4 – A;

Choose the best answer to complete these following sentences.

1 – A; 2 – B; 3 – C; 4 – C; 5 – B;

6 – D; 7 – D; 8 – B; 9 – B; 10 – B;

Give the correct form of the verbs in the brackets.

1 – wouldn’t dumped; 2 – would happen; 3 – knew; 4 – wouldn’t make;

Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first one.

1 – If you could speak English, we could offer you the job.

2 – My friend who has just released a CD, plays the guitar.

3 – Parts of the palace where the queen lives, are open to the public.

4 – English has borrowed many words which come from other languages.

Read the paragraphs below and give the answer True/false

1 – False; 2 – True; 3 – True; 4 – True; 5 – False;

* Download (click vào để tải về): Bộ đề thi giữa HK2 môn tiếng Anh lớp 9 có đáp án dưới đây.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *