Bộ đề thi giữa HK2 môn tiếng Anh lớp 8 có đáp án

Bộ đề thi giữa học kỳ 2 môn tiếng Anh lớp 8 có đáp án giúp học sinh lớp 8 ôn tập chuẩn bị kiểm tra giữa HK2 môn tiếng Anh.

Nội dung đề kiểm tra giữa kỳ 2 môn tiếng Anh 8.

Đề thi giữa HK2 môn tiếng Anh 8 có đáp án – Số 1

I) Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc (3 điểm)

1. Lan often (do) her homework.

2. They (play) tennis now.

3. Lan (buy) a car since 2000.

4. Minh (watch) TV last night.

5. Hoa (meet) Lan tomorrow.

6. Football (play) by them.

II) Mỗi câu có một lỗi sai tìm và sữa lại cho đúng (2 điểm)

1. What about watch TV?

2. Do you mind if I listened to music?

3. What do you do yesterday?

4. My dog is different with her dog.

III) Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi (3 điểm)

His name is Kien. He works for a construction company. He has worked for this company for nearly 5 years. We build roads, dams, bridges and things like that. At the moment, his company is producing a plan for a new motorway. He usually works in the roads department, but this month, he is working in the department that builds bridges. So his whole working day is different just now. He normally spends a lot of time outdoors, because he has to go to the construction sites. But with this new project he spends a lot of time in the workshop. Now he is testing a model of one of the new bridges. He enjoys it a lot, because he has learned a lot of new things.

1. What is his name?

……………………………………………………………………………………………………………

2. How long has Kien worked for his construction company?

……………………………………………………………………………………………………………

3. What is his company doing at the moment?

……………………………………………………………………………………………………………

4. Where does he usually work?

……………………………………………………………………………………………………………

5. Why does he normally spend a lot of time outdoors?

……………………………………………………………………………………………………………

6. Is he testing a model of one of the new bridges now?

……………………………………………………………………………………………………………

IV) Viết lại câu sao cho nghĩa không đổi (2 điểm)

1. Let’s go to the zoo!

What about……………………………………………………………..?

2. Ba enjoys skipping.

Ba likes……………………………………………………………………

3. Long should work harder.

Long ought to…………………………………………………………..

4. Would you mind opening the door?

Do you mind…………………………………………………………….?

>>>The end<<<

ĐÁP ÁN

I) Mỗi câu đúng được 0,5 điểm.

1. do – does

2. play – playing

3. buy – has bought

4. watch – watched

5. meet – will meet

6. play – is played

II) Mỗi câu đúng được 0,5 điểm.

1. watch – watching

2. listened – listen

3. do you do – did you do

4. with – from

III) Mỗi câu đúng được 0,5 điểm.

1. His name is Kien.

2. He/Kien has worked for this company for nearly 5 years.

3. At the moment his company is producing a plan for a new motorway.

4. He usually works in the roads department.

5. He normally spends a lot of time outdoors, because he has to go to the construction sites.

6. Yes, he is.

IV) Mỗi câu đúng được 0,5 điểm.

1. What about going to the zoo?

2. Ba likes skipping.

3. Long ought to work harder.

4. Do you mind opening the door?

Đề thi giữa HK2 môn tiếng Anh 8 có đáp án – Số 2

I. Circle the word of which the underlined sound is pronounced differently from the others. (1pt)

1. A. drought B. ought C. brought D. bought

2. A. hobbies B. bags C. organizations D. groups

3. A. mash B. scatter C. package D. metal

4. A. happened B. helped C. burned D. bored

Answers: 1. _________ 2. _________ 3. _________ 4. _________

II. Choose the best answer for each sentence. (2pts)

1. Would you mind opening the door?

A. Yes, I would. B. No, I wouldn’t. C. No, thanks. D. Not at all.

2. A…………….. is a trip you take by plane.

A. journey B. traveling C. cruise D. flight

3. She prefers walking to….. a bike.

A. ride B. riding C. to ride D. rides

4. The woman…… to the headmaster will make a speech about protecting the environment.

A. talks B. will talk C. talking D. talked

5. Do you mind if I…….the front seat of the taxi?

A. sit B. sat C. sitting D. to sit

6. It is a…….. drive from here to the city center.

A. twenty – minutes B. twenty minutes

C. twenty-minute D. twenty minute

7. The child should………….. because of his bad behavior.

A. be punished B. punish C. punished D. punishes

8. We’re……………… to hear that you pass the driving test.

A. pleasing B. pleased C. please D. to please

Answers:

1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______ 6. ______ 7. ______ 8. ______

III. Give the correct form of the verbs in brackets. (1.5pts)

1. Your dog ever (bite) anyone? _____________________

  • Yes, he (bite) a policeman last week _____________________

2. Would you mind if I (take) a photo of you? _____________________

3. It is not difficult (remember) 3R. _____________________

4. Millions of old car tires (throw) away every year. _____________________

5. I promise I (study) harder. _____________________

IV. Give the correct form of these words. (1pts)

1. Farmers collect ____________ and garden waste to make compost. HOUSE

2. We should protect the environment and save ____________ resources. NATURE

3. His parents are very ____________ of him. PRIDE

4. Our teacher always ____________us to study hard. COURAGE

V. Read the text then answer the questions: (2,5pts)

Bac Giang becomes second-tier city

The Prime Minister has inked a decision to recognize Bac Giang of the northern province of Bac Giang as a second-tier city.

Bac Giang city is a political, economic and culture hub of the province.

Đọc thêm  Đề thi HK1 Địa lý 6 THCS Phương Trung, Hà Nội 2015-2016

Located 50km to the North of Ha Noi and connecting Ha Noi with Lang Son city and Dong Dang border gate, Bac Giang city has become an industrial and service centre of Bac Giang province. Earlier, the city was recognized as a third-grade city in 2003.

In 2013, average income per capital of the city was 1.45 times higher than the national average figure. Economic growth rate has increased constantly by 17.1% over the last three years. Poverty rate was 1.5%.

Questions:

1. How far is it from Bac Giang to Hanoi?

____________________________________________________________________

2. Is Bac Giang city in the south of Bac Giang province?

____________________________________________________________________

When was Bac Giang city recognized as third-grade city?

____________________________________________________________________

What was the poverty rate in 2013?

____________________________________________________________________

5. Does Bac Giang become first-tier city?

____________________________________________________________________

VI. Rewrite these sentences. (1pt)

1. I would like you to help me to put the chairs away.

Would you mind _________________________________________________

2. People recycle old car tires to make shoes and sandals.

Old car tires ____________________________________________________

3. The boy is playing chess with you. He is my uncle.

The boy ________________________________________________________

4. Keeping the environment clean is very important.

It’s ____________________________________________________________

VII. Write a thank-you note letter to a friend (40-60 words). Invite your friend to go on a picnic with you. (1 pt)

ĐÁP ÁN

I. Circle the word of which the underlined sound is pronounced differently from the others. (1pt)

1. A 2. D 3. D 4. B

II. Choose the correct answer for each sentence. (2pts)

1. D 2. D 3. B 4. C

5. A 6. C/ D 7. A 8. B

III. Give the correct form of the verbs in brackets. (1.5pts)

1. Has your dog ever bitten/ bit

2. took

3. to remember

4. are thrown

5. will study

IV. Give the correct form of these words. (1pt)

1. household 2. natural 3. proud 4. encourages

V. Read the text then answer the questions: (2,5pts)

1. It is (about) 50 kilometers.

2. No, it isn’t.

3. (It was recognized as third-grade city) in 2003.

4. It was 1.5%

5. No, it doesn’t.

VI. Rewrite these sentences. (1pt)

1. Would you mind putting the chairs away?

2. Old car tires are recycled to make shoes and sandals.

3. The boy playing chess with you is my uncle.

4. It’s very important to keep the environment clean.

VII. (1pt)

1. Nội dung: (0,5 pt)

  • Đúng chủ đề, đúng cấu trúc của lá thư.
  • Logic, hợp lý, có sự liên kết giữa các phần.

2. Ngôn ngữ, trình bày: (0,5 pt)

  • Đúng ngữ pháp, từ vựng phong phú.
  • Có sáng tạo, viết sạch sẽ, có ý tưởng tuy vẫn còn một số lỗi sai ngữ pháp.

3. Trừ điểm:

  • 04 lỗi từ vựng, chính tả,..: trừ 0,25
  • 02 lỗi ngữ pháp, cấu trúc: trừ 0,25
  • Viết ít hơn số từ quy định: trừ 0,25

Trên đây chỉ là hướng dẫn chấm. Nếu học sinh làm theo cách khác mà đúng thì vẫn cho điểm.

Đề thi giữa HK2 môn tiếng Anh 8 có đáp án – Số 3

I. Choose the word that has different pronunciation from others: (2pts)

1. A. drought B. ought C. brought D. bought

2. A. hobbies B. bags C. organizations D. groups

3. A. mash B. scatter C. package D. metal

4. A. happened B. helped C. burned D. bored

II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences below. (2pts)

1. Would you mind opening the door?

A. Yes, I would. B. No, I wouldn’t. C. No, thanks. D. Not at all.

2. A…………….. is a trip you take by plane.

A. journey B. traveling C. cruise D. flight

3. She prefers walking to…………… a bike.

A. ride B. riding C. to ride D. rides

4. The woman……………… to the headmaster will make a speech about protecting the environment.

A. talks B. will talk C. talking D. talked

5. Do you mind if I……………….. the front seat of the taxi?

A. sit B. sat C. sitting D. to sit

6. It is a………………… drive from here to the city center.

A. twenty – minutes B. twenty minutes C. twenty-minute D. twenty minute

7. The child should………………….. because of his bad behavior.

A. be punished B. punish C. punished D. punishes

8. We’re……………… to hear that you pass the driving test.

A. pleasing B. pleased C. please D. to please

III. Give the correct form of the verb in blankets. (2pts)

1. Your dog ever (bite)……………………. anyone?

– Yes, he (bite)…………………… a policeman last week.

2. Would you mind if I (take)………………………… a photo of you?

3. It is not difficult (remember)…………………………. 3R.

4. Millions of old car tires (throw)………………………… away every year.

IV. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it. (2pts)

I’m in the hospital! I’ve broken my leg! But don’t worry. I’ll be all right. I’ve been here since last Sunday. I had an accident at a football match. I tried to kick the ball but I kicked the goal post! The pain was quite bad, so Dad brought me to the hospital the same day.

I had a small operation three days ago. The nurses and doctors have been so nice, but the food’s disgusting. I prefer Mum’s cooking!

goal post (n) cột gôn operation (n) ca phẫu thuật

1. Where is the writer?

a. He’s going on a vacation. b. He’s at home.

c. He’s in the hospital. d. He’s at school.

2. What has happened to him?

a. He has had a cold. b. He has broken his leg.

c. He has had an accident. d. b & c are correct

3. He felt _____pain.

a. no b. not much c. a lot of d. a&b are correct

4. What does the word ‘disgusting’ in line 6 mean?

a. delicious b. good c. healthy d. awful

V. Reorder the words to make meaningful sentences: (2pts)

1. enjoy/ here/ going/ you/ or/ do/ move/ you/ to/ staying/ are?

->………………………………………………………………………………………..

2. different/ thought/ would/ the journey/ quite/ I/ was/ from/ what/ be/ it.

->………………………………………………………………………………………..

3. because/ semester/ parents/ studies/ Tom’s/ very sad/ badly/ every/ are/ he/ very.

->………………………………………………………………………………………..

4. left/ not/ father/ Ha Long/ since/ I/ for/ your/ met/ he/ have.

->………………………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

I. Choose the word that has different pronunciation from others: (2pts) 0,5 for each

1. A 2. D 3. D 4. B

II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences below.(2pts) 0,5 for each

1. D 2. D 3. B 4. C

5. A 6. C 7. A 8. B

III. Give the correct form of the verb in blankets. (2pts) 0,5 for each

1. Has your dog ever bitten/ bit 3. to remember

2. took 4. are thrown

IV. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it. (2pts) 0,5 for each

Đọc thêm  Bộ đề kiểm tra giữa HK2 môn Ngữ văn 6 có đáp án

1. c 2. d 3. c 4. d

V. Reorder the words to make meaningful sentences: (2pts) 0,5 for each

1. Do you enjoy staying here or are you going to move?

2. The journey was quite different from what I thought it would be.

3. Tom’s parents are very sad because he studies very badly every semester.

4. I haven’t met your father since he left for Ha Long.

Đề thi giữa HK2 môn tiếng Anh 8 có đáp án – Số 4

Do as directed in the brackets

1. Many people speak English in the world. (Đổi sang câu bị động)

English …………………………………………………………………………

2. The man is sitting next to me. He is my father’s friend. (Nối 2 câu lại sử dụng phân từ
hiện tại)

The man …………………………………………………………………………….

3. times/ Every milk bottle /reused/ can be/ /thirty/. (Sắp xếp lại thành câu đúng)

…………………………………………………………………………….

4. I’d like/sit/Tim and Shannon. (Viết lại thành câu hoàn chỉnh)

……………………………………………………………………………..

5. Ba is studying very hard because he doesn’t want to fail in the exam. (Viết lại câu sử dụng”so as (not) to”)

Ba is studying ……………………………………………………………

Choose and circle the best correct words or phrases:

1. Choose the word which is pronounced differently from the other

A. refill

B. reuse

C. reduce

D. recognize

2. Choose the word which has the stressed syllable different from the others:

A. ambulance

B. fertilize

C. chemical

D. departure

3. The boy _______ a book is Ba.

A. read

B. to read

C. reads

D. reading

4. Would you mind________me some paper from the desk?

A. getting

B. get

C. to get

D. got

5. If a patient can’t walk, he can use _______to move around.

A. an eye chart

B. a stretcher

C. a wheelchair

D. a scale

6. Lan tried her best in order ________the contest.

A. to pass

B. pass

C. passing

D. passed

7. ________I empty the basket for you? – That would be nice.

A. Should

B. Shall

C. Will

D. Must

8. A: I promise to show you my new books on wild animals.

B: ___________

A. All right

B. Don’t forgot

C. Yes, please

D. Sure

9. Farmers use vegetable matter and animal dung to make _________

A. waste

B. paper

C. garbage

D. compost

10. I am excited________in the trip around the capital.

A. to join

B. join

C. joining

D. joins

11. A new stadium________next year.

A. will build

B. will be building

C. will be built

D. will be build

12. They are certain________they will pass the exam easily.

A. which

B. that

C. what

D. when

Read the following passage and choose the best answer A, B, C or D:

Ha Long-Bay of the Descending Dragon-is __(1)__ with both Vietnamese and international tourists. One of the __(2)__ of Ha Long is the Bay’s calm water with limestone mountains. The Bay’s water is clear during the spring and early summer. Upon arriving in Ha Long City, visitors can go along Chay Beach. From the beach, they can hire a __(3)__ and go out to the Bay. It is here that visitors can find some of Southeast Asia’s most __(4)__ sites. Dau Go Cave is one of the most beautiful __(5)__ at Ha Long. It was the cave in which General Tran Hung Dao hid wooden stakes to beat the Mongols in Bach Dang River in 1288.

(1). A. popular B. wooden C. clear D. attractions
(2). A. water B. attractions C. in D. caves
(3). A. caves B. boat C. beautiful D. international
(4). A. beautiful B. international C. caves D. in
(5). A. water B. caves C. attractions D. boat

Read the following passage and choose the best answer A, B, C or D:

Just a few years ago, this place was called Dumptown. The people living here didn’t think much about where waste went when they threw it out. Things that could be reused or recycled were thrown in the trash, because nobody believed recycling made a difference. And, eventually, that became a very big problem.

The garbage heap grew and began to smell. Sometimes it caught fire, and making it hard for
everyone to breathe. Dumptowners knew they had to fix it.

They learned to reduce the amount of waste they threw them away. For example, they learned to reuse things—like washing out empty jars in – stead of throwing them away. And, they learned to recycle. They set up bins around town to collect glass, paper, and other things, then made into new products.

1. The people living in Dumptown_______.

A. didn’t think much about where the waste went

B. threw things that could be reused or recycled into the trash

C. didn’t believe that recycling could make a difference

D. all are correct

2. Which of the following could replace the word ‘trash’ in line 3?

A. garbage

B. rubbish

C. compost

D. a & b

3. What were the Dumptown’s problems?

A. The garbage heap smelled.

B. Sometimes the garbage heap caught fire.

C. It was hard for everyone to breathe.

D. all are correct

4. What does the word ‘them’ in line 11 refer to?

A. the trash

B. the garbage heap

C. Dumptowners

D. empty jars’

5. What did they do to solve their problems?

A. They reduced the amount of waste they threw away.

B. They learnt to reuse things.

C. They learnt to recycle.

D. all are correct

ĐÁP ÁN

Do as directed in the brackets

1 – English is spoken in the world.

2 – The man who is my father’s friend, is sitting next to me.

3 – Every milk bottle can be reused thirty times.

4 – I’d like to sit between Tim and Shannon.

5 – Ba is studying very hard so as not to fail the exam.

Choose and circle the best correct words or phrases:

1 – D; 2 – D; 3 – D; 4 – A; 5 – C; 6 – A;

7 – A; 8 – B; 9 – D; 10 – C; 11 – C; 12 – B;

Read the following passage and choose the best answer A, B, C or D:

1 – A; 2 – B; 3 – B; 4 – A; 5 – B;

Read the following passage and choose the best answer A, B, C or D:

1 – D; 2 – D; 3 – D; 4 – D; 5 – D;

Đề thi giữa HK2 môn tiếng Anh 8 có đáp án – Số 5

I. Choose the letter A, B, C or D the word that has the underlined part different from others.

1. A. thermal B. earthquake C. although D. death
2. A. climate B. victim C. extensive D. volcanic
3. A. volcano B. tornado C. historical D. homeless
4. A. bury B. destructive C. dump D. rubbish
5. A. disaster B. cause C. poison D. scatter
Đọc thêm  Đề kiểm tra giữa HK2 Toán 11 THPT Nguyễn Tất Thành 2020-2021 có đáp án

II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences

1.The last typhoon resulted ___________ terrible loss of lives.

A. in

B. on

C. for

D. of

2. English is the ___________ language of many countries such as the US, the UK, and Australia.

A. international

B. usual

C. popular

D. official

3. Poisonous ___________ from factories can kill a lot of wildlife animals.

A. things

B. animals

C. chemicals

D. nations

4. People in the flooded area have ___________ to a safer place.

A. evacuating

B. been evacuated

C. evacuated

D. evacuate

III. Put the verbs in the blanket into the correct form

1. The pollution water results in the _________ of many aquatic animals and plants. (DIE)

2. My friend and I are going to give a presentation about our ____________________ problems. (ENVIRONMENT)

3. Both Chinese and English are __________________ languages in Vietnam. (OFFICIAL)

4. People should become familiar with the guidelines for ____________ because natural disasters can force them to leave their homes. (EVACUATE)

5. Natural disasters can be very ____________ . (DESTROY)

IV. Read the following passage, and answer the questions that follow

On April 30, 2018 the Pu’u ‘O’o crater on Hawaii’s Kilauea volcano, suddenly collapsed. It was the starting point for the volcano’s months long eruption, which went on to produce 320,000 Olympic-sized swimming pools’ worth of lava that transformed the landscape and ultimately destroyed 700 homes.

A volcanic eruption occurs when hot materials from the Earth’s interior are thrown out of a volcano. Some eruptions are terrible explosions that throw out huge amounts of rock and volcanic ash and can kill many people. Some are quiet outflows of hot lava. Several more complex types of volcanic eruptions have been described by volcanologists. These are often named after famous volcanoes where that type of eruption has been seen. Some volcanoes may show only one type of eruption during a period of activity, while others may show a range of types in a series.

1. When did the Pu’u ‘O’o crater on Hawaii’s Kilauea volcano collapse?

___________________________________________________________

2. How many houses did the volcanic eruption in Hawaii demolish?

____________________________________________________________

3. When does a volcanic eruption occur?

____________________________________________________________

4. Do all volcanoes display only one type of eruption during a period of activity?

____________________________________________________________

V. Read the following paragraph and complete it with one suitable word in each blank

Canada is an officially bilingual country, with two official _________ (1): French and English. French speaking Canadians take a much smaller percentage of the population, and more _________ (2) 90 per cent of them live in Quebec – the only province where French is the language of daily life. 3.8 million Quebecers can only speak French, _________ (3) another 3.2 million can speak French and English. Together those groups comprise basically the entire provincial population. Canadians who speak neither English _________ (4) French as their first language are sometimes called Allophones, and the majority of these people are either immigrants or their children.

VI. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning with the first one

1. Air pollution can cause breathing problems.

Breathing _____________________________________________________

2. Study hard or you won’t pass the exam.

If ____________________________________________________________

VII. Write full sentences using the suggested words and phrases

1. If/ I/ be/ you/ I/ buy/ that house.

______________________________________________________________

2. The last/ time/ he/ speak/ his father/ be/ two months ago.

______________________________________________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the letter A, B, C or D the word that has the underlined part different from others.

1 – C; 2 – A; 3 – C; 4 – A; 5 – D;

II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences

1 – A; 2 – D; 3 – C; 4 – B;

III. Put the verbs in the blanket into the correct form

1 – death; 2 – environmental; 3 – non-official; 4 – Evacuation; 5 – destructive;

IV. Read the following passage, and answer the questions that follow

1. It collapsed on April 30, 2018.

2. It demolished/ destroyed 700 homes/ houses.

3. It occurs when hot materials from the Earth’s interior are thrown out of a volcano.

4. No, they don’t.

V. Read the following paragraph and complete it with one suitable word in each blank

1 – language; 2 – than; 3 – while; 4 – nor;

VI. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning with the first one

1. Breathing problems can be caused by air pollution.

2. If you don’t study hard, you won’t pass the exam/ If you study hard, you will pass the exam.

VII. Write full sentences using the suggested words and phrases

1. If I were you, I would buy that house.

2. The last time he spoke to his father was two months ago.

* Download (click vào để tải về): Bộ đề thi giữa HK2 môn tiếng Anh lớp 8 có đáp án dưới đây.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *