Bộ đề thi giữa HK2 môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án

Bộ đề thi giữa học kỳ 2 môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án giúp học sinh lớp 7 ôn tập chuẩn bị kiểm tra giữa HK2 môn tiếng Anh.

Nội dung đề kiểm tra giữa kỳ 2 môn tiếng Anh 7.

Đề thi giữa HK2 tiếng Anh 7 số 1

I. Choose 4 words pronounced /t/. (1m)

stamped, looked, booked, washed, raised, visited

……………………………………………………………………………..

II. Choose the best answer to fill in each gap (laugh, sweet, learn, riding, less) (1m)

1. This orange tastes __________.

2. My father usually helps me __________English.

3. I drink _________ coffee than you.

4. My joke made the whole class ________

III. Each sentence below contains an error find it and correct it. (1m)

1. Mr. Robinson wasn’t take Liz to the zoo yesterday afternoon. …………….

A B C D

2. In the future we will have fewer work and more money to spend. …………….

A B C D

IV. Fill in each blank with the correct form of the word given. (1m)

1. I have an……………with my doctor at 5 p.m tomorrow. (appoint)

2. The nurse needs to know Hoa’s ……………………… (high)

V. Rewrite the following sentences beginning as directed. (2ms)

1. Listening to music is more interesting than watching TV.

→ I prefer. ………………………………………………………………………………..

2. How much was this pen?

→ How much ………………………………………………?

3. It takes me about two hours each day to do my homework.

→ I ………………………………………………………………………………

4. My mother doesn’t like coffee and tea.

→ My mother likes neither………………………………………………………………..

VI. Give the correct form of the verbs (2ms)

1. I don’t enjoy (play) chess. …………….

2. John is the (happy) person that we’ve known. …………….

3. Two days ago I (take) my final exam. It …………….

4. I am fond of (read) the science book. ……………

VII. Read the following passage then answer the question. (2ms)

Last week, Hung had a sore throat. And she coughed a lot. Hung’s mother gave her some tablets of amoxicillin and asked her to take them. But Hung did not relieve. So she had to stay at home 3 days from Tuesday to Thursday. On Friday, Hung’s aunt, Mrs. An visited her family and she suggested using honey, ginger, salt and lemon juice to mix together. She asked Hung to drink a little sometimes. After 2 hours, Hung felt more pleasant. One day passed, Hung’s disease almost disappears. Thank for her aunt’s visiting, Hung had a special cure for her sore throat.

Questions:

1. What’s the matter with Nhung?………………………………………….

2. How many days was she absent from class? ………………………………………..

3. What did she use for her treatment?………………………………………..

4. Did Nhung have a new effect treatment for her disease?………………………………………..

ANSWER KEYS

I. Choose 4 words pronounced /t/. (1m)

looked, booked, washed, stamped

II. Choose the best answer to fill in each gap (1m)

1. sweet 2. learn

3. less 4. laugh

III. Each sentence below contains an error find it and correct it. (1m)

1. A …………….didn’t

2. B…………….less

IV. Fill in each blank with the correct form of the word given. (1m)

1. appointment 2. height

V. Rewrite the following sentences beginning as directed. (2ms)

1. → I prefer Listening to music to watching TV.

2. → How much does this dictionary cost?

3. → I spend about two hours each day doing my homework.

4. → My mother likes neither coffee nor tea.

VI. Give the correct form of the verbs (2m)

1. playing 2. happiest

3. took 4. reading

VII. Read the following passage then answer the question. (2ms)

1. They start at 7. 2. It lasts 15 minutes.

3. He has 8 periods. 4. He likes English best.

Đề thi giữa HK2 tiếng Anh 7 số 2

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from that of the others: (1m)

1. A. started B. measured C. called D. weighed

2. A. chopstick B. touch C. catch D. stomach

3. A. hate B. height C. weight D. eight

4. A. serious B. symptom C. sugar D. sauce

II. Circle the best answers to complete the following sentences: (3.0ms)

1. I …………………. go to the movie theater last night because I was busy.

A. didn’t B. wasn’t C. don’t D. weren’t

2. A…………………….. makes clothes for people.

A. student B. pupil C. dentist D. dressmaker

3. Last summer Mom ……………………… me a new bike.

A. buy B. buys C. buyed D. bought

4. A…………………….. looks after people’s teeth.

A. teacher B. farmer C. student D. dentist

5. The doctor measured Nam to know his ……………………. .

A. weigh B. high C. height D. tall

6. Lan was at home ………… she had a bad cold.

A. so B. because C. of D. from

7. You should drink ……….. water every day.

A. few B. a little C. a lot of D. too much

8. I don’t like pork and …………. does she.

A. so B. too C. either D. neither

9. We need some vegetables for lunch and they do, ………..

A. so B. too C. either D. neither

10. Those bananas aren’t ripe and these papayas aren’t ………….

A. so B. too C. either D. neither

11. Carrots, ……….., tomatoes, potatoes.

A. beans B. papayas C. bananas D. durians

12. Chicken, beef and pork are kinds of ……………. .

A. fruits B. vegetables C. cereals D. meat

III. Put the verbs in the correct form: (1m)

1. My brother (work)…………………………. in Hue few years ago.

2. How often …………….Nam (play) …………………..sports? – Once a week.

3. They (watch) …………………………………….TV now.

4. Minh and Lan (visit)…………………………… their friends next Sunday.

IV. Match lines in column A with appropriate lines in column B: (1m)

A B
1. What do you usually in the evening?

2. Would you like to play tennis, Ha?

3. What is the matter with you, Ba?

4. Did you learn the lesson about healthy food?

a. I have stomachache

b. Yes, I did.

c. We usually watch TV

d. I’d love to, but I’m busy now.

1……………… 2……………… 3………………. 4……………….

V. Read the text, then answer the questions below: (2ms)

Anna was absent from class yesterday because she had a bad cold. She had to stay in bed all day. Her mother took her temperature three times. Anna took medicines and drank orange juice. Now she is still lying in bed, but she feels a lot better.

1. Why was Anna absent from class yesterday?

……………………………………………………………………………………….

2. What did she have to do?

……………………………………………………………………………………….

3. Who took her temperature?

……………………………………………………………………………………….

4. How is she now?

……………………………………………………………………………………….

VI. Write sentences as suggested: (1m)

1. Lan is going to the market now.

Where . ………………………………………………………………………………………. ……….

2. I went shopping with my mother yesterday.

Who …………………………………………………………………………………………………..

3. Nam swims well.

Nam is ……………………………………………………………………………………………………

4. You should speak English everyday.

You ought ……………………………………………………………………………………………………

VII. Use the following suggestions to write a complete sentence: (1m)

1. My brother/ can/ play/ guitar/ so/ I.

…………………………………………………………………………………………………..

2. I/ have/ pork/ rice/ vegetables/ for dinner/ yesterday.

…………………………………………………………………………………………………..

3. She/ isn’t/ teacher/ my mother/ either.

…………………………………………………………………………………………………..

4. What/ you/ buy/ in/ market/ yesterday?

…………………………………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

I. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest: (1m)

1. A 2. D 3. B 4. C

II. Choose the best answer by circling A, B, C or D. (3ms)

1. A 2. D 9. B

3. D 4. D 10. C

5. C 6. B 11. A

7. C 8. D 12.D

III. Use the correct form of verb. (1m)

1. worked 3. are watching

2. does…… play…. 4. will visit

IV. Match the questions in column A with the answer in column B: (1m)

Đọc thêm  Đề kiểm tra giữa HK2 môn Ngữ văn 9 năm 2020-2021 có đáp án

1. c
2. d
3. a
4. b

V. Read the passage and answer the questions 2ms)

1. Because she had a bad cold.

2. She had to stay in bed all day.

3. Her mother took her temperature.

4. She feels a lot better.

VI. Write sentences as suggested: (1m)

1. Where is Lan going now?

2. Who did you go shopping with yesterday?

3. Nam is a good swimmer.

4. You ought to speak E everyday.

VII. Use the following suggestions to write a complete sentence/ (1m)

1. My brother can play the guitar and so can I.

2. I had pork, rice and some vegetables for my dinner yesterday.

3. She isn’t a teacher and my mother isn’t either.

4. What did you buy in the market yesterday ?

Đề thi giữa HK2 tiếng Anh 7 số 3

A. PHONETICS

Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. (1.0pt)

1. A. started B. weighed C. measured D. phoned
2. A. table B. station C. answer D. face
3. A. chopsticks B. students C. books D. colors
4. A. glove B. cover C. improve D. come

B. GRAMMAR – VOCABULARY – LANGUAGE FUNCTIONS

I. Choose the word or phrase marked A, B, C or D that best fits the blank space in each sentence. (2.5pts)

1. Her elder brother filled in his medical ___________.

A. book B. paper C. table D. form

2. She’s having a ___________, so she’s going to the dentist tomorrow.

A. headache B. backache C. toothache D. stomachache

3. Was Thuy___________ when she went to the doctor?

A. worry B. scared C. wrong D. cried

4. You don’t look very well. What’s the ___________ with you, Ngoc?

A. matter B. ill C. toothache D. wrong

5. What is your father’s ___________? – He is one meter 70 centimeters.

A. tall B. high C. height D. length

6. I ____________ my bike every week.

A. brush B. wash C. comb D. swim

7. My uncle doesn’t like pork and beef. – ___________ does my aunt.

A. Either B. Neither C. Too D. So

8. I ___________ some beaufiful places when I was in Nha Trang.

A. went B. see C. visit D. visited

9. What_______________!

A. a nice clothes B. delicious breads

C. a kind person D. a beautiful weather

10. How _________ is Dung? – She’s 40 kilos.

A. heavy B. weight C. tall D. high

II. Match each sentence in column A with its suitable answer in B (1.5pts)

A B
1. What’s wrong with you, Binh?

2. What places did you see last vacation?

3. Did Cuc make her dress?

4. How much is the letter to England?

5. How do you feel now?

6. You must drink more water every day.

A. I am OK, but I’m a little tired.

B. 2 letters.

C. I have a headache.

D. Hoi An town.

E. Yes, doctor.

F. No. Her mother did.

G. It’s 2,500 dong.

C. READING

Read the passage, then answer the questions below (2.5pts)

Last summer, my friends and I went to the countryside by bike for our vacation. There was too much traffic on the road so we had to move very slowly. It took us about two hours to get out of the town. After some times, we came to a hill. It was green and beautiful. We thought it was a good place for a picnic, so we stopped and took the food, fruit and drink out of the bikes. We sat down and started to eat. Suddenly it began to rain. We had to run to find a place to have our meal. After the rain, we rode back home. What a sad trip!

Questions:

1. When did his friends and him go to the countryside?

2. Did they go very fast or slowly?

3. How long did it take them to get out of the town?

4. What did they think about the hill when they came to it?

5. Did they have a happy trip?

D.WRITING

Use the words or phrases given below to complete a passage about the common cold. An example (0) is done for you. (2.5pts)

0. Everybody / know / symptoms of the common cold: a runny nose, a slight fever, coughing and sneezing.

=> Everybody knows the symptoms of the common cold: a runny nose, a slight fever, coughing and sneezing.

1. It / very unpleasant / but nobody / know a cure.

2. At the drugstore / there / usually shelves with cold “cures”.

3. These medicines / not / cure a cold / but / do relieve / symptoms.

4. Whatever / you do / your cold /last /a few days and then disappear.

ĐÁP ÁN

Questions Answer keys Points
A. Phonetics

(1.0 pt)

Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. A 2. C 3. D 4. C

0.25 for each right answer
B. Grammar -Vocabulary- Language functions

(4.0 pts)

I. Choose the word or phrase marked A, B, C or D that best fits the blank space in each sentence. (2.5pts)

1. D 2. C 3. B 4. A 5. C

6. B 7. B 8. D 9. C 10. A

II. Match each sentence in column A with its suitable answer in B (1.5pts)

1. C 2. D 3. F 4. G 5. A 6. E

0.25 for each right answer

 

0.25 for each right answer

C. Reading

(2.5 pts)

 

Read the passage, then answer the questions below. (2.5pts)

1. Last summer, they went to the countryside. (0.5)

OR: They went to the countryside last summer. (0.5)

OR: Last summer. (0.25)

2. They went very slowly. (0.5)

OR: Very slowly. (0.25)

3. It took them about two hours to get out of the town. (0.5)

OR: About two hours. (0.25)

4. They thought it was a good place for a picnic. (0.5)

5. No, they didn’t. (0.5). OR: No (0.25)

– a correct full answer = maximum point = 0.5

– a full answer with incorrect grammar and correct information = a correct short answer = 0.25.

0.5 for each right answer

 

D. Writing

(2.5 pts)

 

Use the words or phrases given below to complete a passage about the common cold. An example (0) is done for you. (2.5pts)

1. It is very unpleasant (0.5), but nobody knows a cure. (0.5)

2. At the drugstore, there are usually shelves with cold “cures”. (0.5)

3. These medicines do/can not cure a cold (0.25), but (they) do relieve the symptoms. (0.25)

4. Whatever you do, your cold will last (0.25) for a few days and then disappear. (0.25)

 

 

0.5 for each right answer but 1 for the first sentence

Đề thi giữa HK2 tiếng Anh 7 số 4

I. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác với các từ còn lại. (1mark)

1. A. played B. liked C. watched D. finished

2. A. meal B. meat C. head D. seat

3. A. bicycle B. chemistry C. family D. goodbye

4. A. ground B. bought C. house D. found

5. A. planted B. needed C. hoped D. visited

II. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc. (2 marks)

1- My brother ( get)……………………..…..up early every morning.

2- Yesterday he was tired so he (not / come ) …………………………..to class.

3- It was a nice day so we ( decide)………………………to go on a picnic.

4- Children shouldn’t (stay)…………………………… up late.

5- It is 9 o’clock now and the children ( skip)……………………ropes in the school yard.

III. Sắp xếp các từ sau theo trật tự đúng để tạo thành câu có nghĩa. (2.0 marks)

1. Would/ like/ TV/ I/ watch/ to/

……………………………………………………………………………………………………………………………..

2. will /with/ We /go / friends / tomorrow / camping / our

……………………………………………………………………………………………………………………………

3. school / Let’s / to / go/.

……………………………………………………………………………………………………………………………..

4. meat/ Eating/ much/ not/ good/ is/ your/ for/ health/ too.

……………………………………………………………………………………………………………………..

5. difficult /more /thought /The/ was/ than/ we /first / exam /at

……………………………………………………………………………………………………………………..

IV. Mỗi câu có một lỗi sai. Gạch chân từ sai và viết từ đúng vào cuối câu. (1.5 marks)

1. I don’t like carrots and neither doesn’t my aunt . => …………………..

2. You have fewer free time than me. => …………………..

3. My father likes watching TV at night and I do, so . => …………………..

4. You should drive more careful. => …………………..

Đọc thêm  Đề thi HK1 Địa lý 7 THCS Nguyễn Thiện Thuận, Hưng Yên 2016-2017

5. Our class start at 7 o’clock. => …………………..

6. Mai is fater than Hoa. => …………………..

V. Em hãy sử dụng những từ trong khung để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau. (1.5 marks)

unpleasant; symptoms; last; disease; medicines; prevent

There is only one (1)…………….. called common: the common cold. We call it the common cold because every year millions of people catch it.

Every body know the (2)……………………..: a running nose, a slight fever, coughing and sneezing. It is very (3) ……………….., but nobody knows a cure.

At a drugstore, there are usually shelves with cold “cure”. These (4)………………. don’t cure a cold but they relieve the symptoms. Whatever you do, your cold will (5)………………….for a few days and then disappear.

How can we help (6)………………..a cold? Eat well. Exercise and you will be fit and healthy.

VI / Đọc kỹ đoạn văn và trả lời các câu hỏi sau: (2 marks)

Dear Mom,

I received your letter two days ago. I am very happy to hear Dad and Mom are well. I am well, too. Four days ago, I had a slight cold. I felt very unpleasant so I went to the doctor that evening. The doctor gave me some medicines. Now I feel better. Yesterday I had a medical check-up. The doctor weighed me, measured my height, took my temperature and listened my heart and checked my eyes and ears. Every thing was normal. Don’t worry about me, Mom. I know how to take care of myself.

The recess is over now. I must stop writing here. I miss Mom and Dad so much and I miss grandfather, too. Please send my regard to everyone.

Take care, Mom. Write again soon.

Love,

Hoa.

1. When did Hoa receive her mother’s letter?

………………………………………………………………………………….

2. Why did she go to the doctor?

………………………………………………………………………………….

3. When did Hoa have a medical check-up?

………………………………………………………………………………….

4. Was every thing normal?

………………………………………………………………………………….

Đề thi giữa HK2 tiếng Anh 7 số 5

A. Language focus

I. Pronunciation (1pt)

1.Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently.

1. A. viewed B. acted C. played D. learned
2. A. watched B. missed C. performed D. walked
3. A. many B. celebrate C. grade D. gravy

II. Choose the word that has stress pattern differently from the others.

1. A. perform B. enter C. prepare D. complete
2. A. watching B. teacher C. water D. abroad

III. Choose the best answer to complete these sentences (2pts)

1. I used to ……… on foot when I was in primary school.

A. go

B. to go

C. going

D. went

2. That film was so…….. ….

A. bored

B. to bore

C. boring

D. boringly

3. ……….. his age, he performs excellently.

A. Although

B. However

C. In spite of

D. But

4. ………….. the film was gripping, Tom slept from beginning to the end..

A. Although

B. However

C. In spite of

D. Despite

5. Mr Bean is a ……………

A. comedy

B. horror

C. animation

D. sci-fi

6. ……is it from your house to school?

A. How far

B. How often

C. How long

D. How

7. Lan enjoys ……………part in Mid – Fall festival.

A. take

B. taking

C. took

D. taken

8. The Christmas season is also called the …… season.

A. festival

B. festive

C.festivals

D. festives

III. Give the correct form of the verbs in brackets. (2pts)

1. He used to (watch) horror film last year. 2. You (do) your homework yet?

3. They (plant) some trees last week. 4. What about (donate) blood? – OK.

Reading : Read the passage then answer the questions. (2pts)

People of ethnic minorities in Phu Yen celebrate Hoi Mua festival every March. It is held to thank the Rice God for the crop, and to pray for better crops in the future. Families also worship their ancestors and parents on this occasion. Villagers voluntarily contribute money and other things to celebrate the festival.

In this festival monks are invited to preach. People play drums, sing songs and dance. They also drink rice wine through a long thin bamboo tube. There are some other activities such as cultural shows, buffalo races, and traditional games. The festive atmosphere is felt around all the villages.

1. When is Hoi Mua celebrated?

2. Is it held to thank the Rice God for the crop and to pray for better crops in the future?

3. What do people do in this festival?

4. How about the festive atmosphere?

C.Writing: Rewrite the sentences beginning with the words provided (2pts)

1. He often played football last year.

-> He used ……………………

2. The distance from my hometown to Hanoi is about 50 kilometres..

-> It is about…………

3. She watched a horror film last night.

-> A horror film ………………………………………

4. The festival took place in a remote area. However, a lot of people attended it.

-> Although ………

ĐÁP ÁN

A. Language focus:

I. Pronunciation (1pt): (Mỗi câu trả lời đúng được 0,2 đ)

1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently.

1. B 2. C 3. A

2. Choose the word that has stress pattern differently from the others.

1. B 2. D

II. Choose the best answer to complete these sentences (2pts) (Mỗi câu trả lời đúng được 0,25đ)

1.A 2.C 3. C 4. A 5.A 6. A 7.B 8.B

III. Give the correct form of the verbs in brackets. (2pt) (Mỗi câu trả lời đúng được 0,5đ)

1. watch 2. Have ………… done? 3. planted 4. donating

B. Reading:

Read the passage then answer the questions. (2pts) (Mỗi câu trả lời đúng được 0,5đ)

1. It is celebrated every March.

2. Yes, it is

3. People play drums, sing songs and dance. (They also drink rice wine through a long thin bamboo tube.)

4. The festive atmosphere is felt around all the villages.

C.Writing:

Rewrite the sentences beginning with the words provided (2pts) (Mỗi câu trả lời đúng được 0,5đ)

1. He used to play football last year.

2. It is about 50 kilometres from my hometown to Hanoi.

3. A horror film was watched (by her) last night.

4. Although the festival took place in a remote area, a lot of people attended it.

Đề thi giữa HK2 tiếng Anh 7 số 6

Choose the word that has the underlined part pronounced differently.

1. A.kind B. dentist C. filling D. children
2. A. weight B. weather C. wrong D. wait
3. A. famous B. nervous C. serious D. D. loud
4. A. catch B. headache C. check D. cheese
5. A. missed B. moved C. kicked D. looked

Choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence.

1. Liz and her parents _________ To Tri Nguyen Aquarium in Nha Trang last week.

A. go

B. to go

C. goes

D. went

2. The pineapples aren’t ripe and _________ are the mangoes.

A. so

B. too

C. either

D. neither

3. Coughing and sneezing are the _________ of a cold

A. signals

B. symptoms

C. problems

D. disease

4. The dentist says clean teeth are _________ teeth.

A. healthy

B. bad

C. well

D. health

Match a question in column A to a suitable answer in column B. 

A B
1. What’s his height?

2. Why were you absent for school yesterday?

3. What was wrong with you?

4. Would you like to play table tennis, Nam?

A. Because I was sick.

B. I’d love to, but I can’t.

C. I had a stomachache.

D. He’s 40 kilos.

E. He’s 1.50 meter tall.

Read passage carefully then decide whether the following statements are true (T) or false (F). 

Nowadays, football becomes one of the world’s most popular games. Millions of people play and watch it all around the world. A football match often has two halves. Each half is forty-five minutes. There is a fifteen-minute break between the two halves. There are two teams in a football match. Each football team has eleven players, including a goal-keeper. The players on the ground try to kich the ball into the other’s goal. The team which scores more goals wins the match.

1. Millions of people play football all around the world.

Đọc thêm  Đề kiểm tra giữa HK1 môn Toán 8 THCS Sơn Đông 2020-2021

2. A football match has two halves of fifty-five minutes each.

3. There is no break in a football match.

4. Each football team has eleven players, including a goal-keeper.

 Read the passage carefully then answer the questions below.

Mai was born in Hue, but now she lives in Hanoi with her aunt and uncle. Yesterday was her thirteenth birthday. She had a small party with her friends. They ate a lot of food and fruits. In the evening Mai had a stomachache, so her aunt took Mai to the hospital. The doctor said that Mai ate too much candy and fruit. Today Hoa has to stay at home.

Questions:

1. Where was Mai born?

2. What did Mai and her friends eat yesterday?

3. Why did Mai’s aunt take her to the hospital?

Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

1. You should add a little salt to the spinach when you boil it.

⇒ You ought ______________________________________ .

2. Don’t forget to brush your teeth after meals.

⇒ Remember_______________________________________.

3. Mr Ba is a good tennis player.

⇒ Mr Ba plays _____________________________________ .

 Use the words given to make meaningful sentences.

1. Morning exercise / and / balanced diet / enough / for / healthy lifestyle.

⇒ __________________________________________ .

2. I / not like / carrots / and / Hoa / not like / carrots / either.

⇒ __________________________________________.

ĐÁP ÁN

Choose the word that has the underlined part pronounced differently.

1. A; 2. C; 3. D; 4. B; 5. B

Choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence.

1. D
2. D
3. B
4. A
Match a question in column A to a suitable answer in column B.

1. E
2. A
3. C
4. B
Read passage carefully then decide whether the following statements are true (T) or false (F).

1. T
2. F
3. F
4. T
Read the passage carefully then answer the questions below. 

1. Mai was born in Hue.

2. They ate a lot of food and fruits.

3. Her aunt took her to the hospital because she had a stomachache.

Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. 

1- You ought to add a little salt to the spinach when you boil it.

2. Remember to brush your teeth after meals.

3. Mr Ba plays tennis well.

 Use the words given to make meaningful sentences.

1. Morning exercise and a balanced diet are enough for a healthy lifestyle.

2. I don’t like carrots and Hoa doesn’t like carrots, either.

Đề thi giữa HK2 tiếng Anh 7 số 7

I. Chọn phương án đúng.

1. My father sometimes …………… beer.

A. drink

B. drinks

C. will drink

D. is drinking

2. I …………… my teacher next Sunday.

A. visit

B. will visit

C. to visit

D. visiting

3. We …………… to school tomorrow.

A. don’t go

B. doesn’t go

C. won’t go

D. go

4. They …………… video games now.

A. play

B. plays

C. will play

D. are playing

5. Would you like …………… to the movie theater?

A.go

B. goes

C. going

D. to go

6. She works on her farm. She is a ……………

A. teacher

B. doctor

C. journalist

D. farmer

7 …………… is it from here to the post office?

A. How often

B. How far

C. How old

D. How long

8. Let’s …………… some oranges.

A. bought

B. buying

C. to buy

D. buy

9. Lan has a toothache. She ought to …………… the dentist.

A. to see

B. saw

C. see

D. seeing

10. She prefers listening to the radio …………… watching TV.

A. to

B. for

C. than

D. in

II. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.

1 …………… (go) into the garden to see what the boys were doing.

2. Julia rarely …………… (spend) time watching TV.

3. It is not good for children …………… (watch) TV too much.

4. You shouldn’t …………… (leave) a baby alone in the house.

5. I didn’t know how …………… (get) to your house so I stopped to ask the way.

6. Brown …………… (wash) his car every Sunday.

III. Đặt câu hỏi dựa vào từ gạch chân. Bắt đầu bằng từ đã cho.

1. Jane is going to the hospital.

Where ……………………………………………………………………………………?

2. She had a toothache because she ate a lot of candies.

Why ………………………………………………………………..……………………?

3. I have a cold.

What’s ……………………………………………………………………………………?

4. I started to follow a diet two months ago.

When ……………………………………………………………………………………?

IV. Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi.

Thanh is apupii in class 7A. His full name is Tran Due Thanh. He is 13 years old now, but he will be 14 on his next birthday. Thanh lives with his parents at 2/20 Nguyen Trai street. Thanh’s house isn’t large but it is very comfortable. It has a bright living room, two lovely bedrooms, a large and modem bathroom and a kitchen. There is a small yard in front of the house. Thanh’s mother grows flowers in the yard. He thinks his house is the nicest.

1. What does Thanh do?

2. What is his family name?

3. How many rooms are there in his house?

4. Are there any flowers in the yard?

5. Where does Thanh live?

V. Hãy viết lại câu thứ hai sao cho nghĩa không đổi so với câu gốc.

1. Kate plays football skillful.

→ Kate is …………………………………………………………………………………

2. Ba and Thuy didn’t do housework.

→ Ba didn’t ………………………………………………………………………………

3. We should listen to music now.

→ Why don’t ………………………………………………………………………………

4. Mai is a good student. I am a good student, too.

→ Mai is ………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

I.

1. B 2. B 3. C 4. D 5. D

6. D 7. B 8. D 9. C 10. A

II.

1. went 4. leave

2. spends 5. to get

3. to watch 6. washes

III.

1. Where is Jane going to?

2. Why did she have a toothache?

3. What’s the matter with you?

4. When did you start to follow a diet?

IV.

1. Thanh is a pupil.

2. His family name is Tran.

3. There are five rooms in his house.

4. Yes, there are.

5. Trung lives at 2/20 Nguyen Trai street.

V.

1. Kate is a skillful football player.

2. Ba didn’t do housework and neither did Thuy.

3. Why don’t we listen to music now?

4. Mai is a good student. So am I.

* Download (click vào để tải về): Bộ đề thi giữa HK2 môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án dưới đây.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *